Home » Woodwick kaarsen

Over Woodwick

Woodwick is een product van Virginia Gift Brands.

Het bedrijf startte in 1990 in een garage in Lynchburg, Virginia USA. Niet ver van de plaats waar het allemaal begon, ligt nu de moderne fabriek aan de uitlopers van de Blue Ridge Mountains.De opzet van het bedrijf is nog steeds dezelfde als in het artisanale begin: het leven van de klanten te verrijken door het creëren van unieke huisparfums van de beste kwaliteit.

Woodwick is de eerste kaars ter wereld die gebruik maakt van een houten lont!

Dankzij de combinatie van vakmanschap en de moderne technieken, door het gebruik van aangename, authentieke geuren, soyawas van de hoogste kwaliteit en de natuurhouten lont is iedere Woodwick kaars een bron van aangename geuren en zacht knisperende geluiden.

 

Enkele tips voor een optimaal genot van uw Woodwick kaars:

 

  • Uw Woodwick kaars zal langer meegaan als u ze de eerste keer lang genoeg laat branden. De gehele oppervlakte van de was moet vloeibaar zijn om de geur maximaal te verspreiden. Laat uw kaars ook steeds minstens 2 uur branden om een goed poolresultaat* te bekomen.   (* polen: is het volledig vloeibaar worden van de was tot aan het glas. zo voorkomt u dat er was aan het glas blijft kleven tegen de rand)

  • Kaarsen moeten de tijd hebben om te 'rusten'. Laat uw kaars daarom nooit langer dan 4 uur branden.
  • Een goed onderhoud van de wiek is de sleutel voor een optimale verbranding. Zorg ervoor dat de lont niet langer is dan 0,5cm. Deze kan u inkorten door er met de vngernagels een stukje vanaf te breken. Verwijder steeds de restjes alvorens de kaars terug aan te steken.
  • Een kaars die brandt op een plaats waar er tocht is zal meer meer rook en roet veroorzaken.
  • Laat een brandende kaars nooit onbewaakt achter.